Siirry sisältöön

Torstaina 28.1.2016 Kasperi Sarikoski & Nuance

Kasperi Sarikoski Nuance kiertää Suomea kahdeksan esiintymisen mittaisella Suomen Jazzliiton kiertueella 19.–30.1. Pasunisti Kasperi Sarikosken ympärille rakentuva yhtye julkaisi kehutun debyyttialbuminsa Essence keväällä 2015. Lahjakas kvintetti koostuu kotimaisen jazzin nuorista nousevista nimistä, jotka suhtautuvat ennakkoluulottomasti eri musiikkigenrejen parista tulevien vaikutteiden hyödyntämiseen Nuancen omaleimaisessa soundissa. Mukana yhtyeessä ovat Sarikosken ohella kitaristi Jere Haakana, kosketinsoittaja Artturi Rönkä, basisti Vesa Ojaniemi ja rumpali Jonatan Sarikoski.

Kasperi Sarikoski (s. 1988) on nuoresta iästään huolimatta kuulunut jo verrattain pitkään Suomi-jazzin ykkösketjuun. Hänen tyylikästä soittoaan on kuultu lukuisissa seuratuissa kokoonpanoissa Ricky-Tick Big Bandistä Teddy’s West Coastersiin. Kasperi Sarikoski Nuancen debyyttialbumi Essence esitteleekin harvinaisen valmiin ja omaperäisen yhtyeen, joka hakee inspiraatiota jazziinsa monista eri lähteistä. Nuancen sähköisessä jazzissa perinteet sulautuvat vaivatta nykyajan rytmeihin ja ilmaisuun. Tyylilajien sekoittumista lähestytään ennakkoluulottomalla asenteella ja luontevasti.

– Vaikutteemme ulottuvat Brad Mehldausta Radioheadiin. Muotivirtausten seuraaminen tai genrelajien yhdistäminen ei kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan tavoitteena on vahva ja erottuva oma ääni. Kuulija päättää, onko tässä onnistuttu, Sarikoski sanoo.

Albumin sävellykset ovat pääosin Sarikosken kynästä, mutta Nuancen työskentely ja musiikki nojaavat tukevasti ajatukseen yhtyeestä yhtenäisenä yksikkönä.

– Luotamme uuden ilmaisun synnyssä perinteiseen bändimäiseen lähestymistapaan. Nuance on enemmän kuin lyhytkestoinen projekti.

Kasperi Sarikoski, pasuuna, Jere Haakana, kitara, Artturi Rönkä, koskettimet, Vesa Ojaniemi, basso, Jonatan Sarikoski, rummut