Siirry sisältöön

Torstaina 27.2.2014 klo 20.00 William Suvanne Quartet

William Suvanne
The Tenor
GRCD1401 / Groovy Records

Tuore jazzlevy kertoo tarinan Las Vegasista
Levynjulkistuskonsertti Ravintola Juttutuvassa Helsingissä 22.1.

Maamme eturivin jazzsaksofonisteihin lukeutuva William Suvanne on julkaissut kolmannen sooloalbuminsa. The Tenor -levy vie kuulijansa Las Vegasiin, kasinoiden ja pelipöytien maailman. Albumi on saanut vaikutteita New Orleansin jazzista sekä edesmenneen saksofonistin Michael Breckerin musiikista, erityisesti levyistä Tales From the Hudson ja Two Blocks From The Edge.

”Las Vegas on ollut minulle aina kiehtova ja monella tavoin läheinen paikka. Kävin siellä viimeksi marraskuussa”, Suvanne kertoo. ”Levyn kappaleista muodostuu kertomus, jossa petkutetaan (’Semibluff’-sävellys), asetetaan panoksia (’Slots’) ja mm. tavataan kuvankauniita naisia (’Princess’ ja ’Playmates’).

Suvanteen aiemmat levyt ovat muutaman vuoden takaiset Indian Curry (2007) ja President (2010). Hän on saavuttanut urallaan useita palkintoja ja huomionosoituksia, kuten Nokia Young Talent -stipendin ja Suomen Saksofoniseuran Josef Kaartinen -palkinnon. Suvanne soittaa sujuvasti seitsemää eri puhallinsoitinta ja tekee eri yhtyeiden riveissä yli 150 keikkaa vuosittain. Lisäksi hän toimii aktiivisesti säveltäjänä ja tuottajana.

The Tenor -albumilla William Suvanteen kokoonpanossa soittavat Mikael Jakobsson (piano), Tuure Koski (kontrabasso) ja Mikko Arlin (rummut).

”Musiikkimme on svengipohjaista. Haluan saada jazzmusiikista pois turhan nyrpeyden ja vakavuuden”, Suvanne sanoo. ”Musiikki on parhaimmillaan silloin, kun sitä voidaan soittaa hymy huulilla.”

The Tenor on osa kolmen levyn sarjaa, joista seuraavat julkaistaan 2015 ja 2016. Levynjulkaisukeikka pidetään 22. tammikuuta Helsingissä Ravintola Juttutuvassa. Levyn jakelijana toimii Playground.

The Tenor

William Suvanne, saksofoni; Mikael Jakobsson, piano; Tuure Koski, basso; Mikko Arlin, rummut
1. Semibluff / 2. Inspector / 3. Slots / 4. Princess / 5. The Dare / 6. On The Strip / 7. Playmates / 8. All In!
Kaikki sävellykset William Suvanne, paitsi 2. Jakobsson ja 6. & 7. Jakobsson & Suvanne.

Lisätiedot:
Lisätiedot medioille, lehdistökuvat ja haastattelupyynnöt: Tomi Lindblom, p. 040 – 528 8485, tomi.lindblom@visualmedia.fi
www.williamsuvanne.com
www.facebook.com/williamsuvannesax
William Suvanne: Semibluff (youtubevideo)