Siirry sisältöön

Torstaina 28.11.2019 klo 20:00 Olli Hirvonen New Helsinki

"New Yorkissa vuodesta 2011 asunut Olli Hirvonen on yksi menestyneimpiä suomalaisia jazzkitaristeja maailmalla. Lappeenrannasta kotoisin oleva Hirvonen on mm. voittanut Montreux’n kansainvälisen jazzkitarakilpailun, hänet on huomioitu isoissa musiikkimedioissa kuten Stereogum, Village Voice, ja Downbeat Magazine, ja hän on konsertoinut mm. Japanissa, Keski-Euroopassa, ja ympäri Yhdysvaltoja.

Olli Hirvosen New Helsinki -yhtyeen juuret ulottuvat syksyyn 2013 jolloin Hirvonen sai viime hetken kutsun esiintymään Los Angelesiin UCLA EU Jazz -festivaaleille. Alle viikon varoitusajalla mukaan pääsivät basisti Marty Kenney, jonka kanssa Hirvonen oli soittanut aikaisemmin mm. Life Size -kollektiivissa, sekä rumpali Nathan Ellman-Bellin, jonka kanssa hän ei aikaisemmin ollut soittanut lainkaan. Keikka onnistui yli odotusten, ja uusi yhtye oli syntynyt.

Kesällä 2015 Hirvonen halusi tuoda ilmaisuaan takaisin jazzimpaan suuntaan, ja päätti pyytää yhtyeseen juuri New Yorkiin Bostonista muuttaneen pianisti Luke Marantzin, jonka oli tavannut satunnaisella hääkeikalla. Marantz ei selvinnyt hääkeikan pop-ohjelmistosta kovinkaan kummoisesti, mutta hänen persoonallinen jazzilmaisunsa teki Hirvoseen ison vaikutuksen, jonka seuraksena Marantz päätyi yhtyeeseen joka nyt kvartettina sai nimekseen New Helsinki. Yhtye toi Hirvosen ilmaisua takaisin akustisen jazzin sointimaailmaan, yhdistettynä kuitenkin hänen omaan, rockahtavaan ja hienoisesti efektoituun sähkökitaransoittoonsa.