Siirry sisältöön

Tiistaina 16.4. klo 19:00 Adele Sauros, Ravintola Lamppu

Huhtikuun jazzeilla Lampussa 16.4. Adele Sauros Quartet!
 
Liput 17€/10€ (Jazz Clubin jäsenet ja opiskelijat)
 
Saksofonisti Adele Sauros on yksi tämän hetken aktiivisimmista jazz-muusikoista ja säveltäjistä Suomessa ja Euroopassa. Pohjoismaisen ja amerikkalaisen jazzin tyylejä yhdistelevä Adele Sauros Quartet on perustettu vuonna 2012 ja se on julkaissut levyt Adele Sauros: I Paint You (Fresh Sound Records 2021), Adele Sauros: My Spontaneous Mind (2016) ja Adele Sauros Quartet: It's Who I Am (2014). Esiintymisiä on ollut Suomen merkittävimmillä jazz-festivaaleilla sekä Pohjoismaissa. Yhtye edusti vastikään Suomea Nordic Jazz Comets tapahtumassa Montmartre Jazz Klubilla Kööpenhaminassa 2022 ja teki tapahtumaan tiimoilta Suomen Jazz-liiton järjestämän kiertueen Ruotsissa.
 
Neljäs albumi koostuu Sauroksen sävellyksistä, jotka käsittelevät toipumista ja  toivon löytämistä. Melodiset ja vakavat sävellykset ammentavat vaikutteita pohjoismaisen ja amerikkalaisen jazzin perinteestä. Sauros uskoo sävelten voivan muuttaa maailmaa jos tekee taidetta omin ehdoin kuten Adele Sauros Quartet. Yhtyeen jäsenet ovat virtuoottisia jazz-muusikoita joilla on avoimet mielet sekä uskallusta poiketa myös totutuista kaavoista ja heittäytyä improvisoimaan spontaanisti.
 
Adele Sauros (tenori- ja sopraanosaksofonit)
Toomas Keski-Säntti (piano)
Vesa Ojaniemi (kontrabasso)
Tuomas Timonen (rummut)
 
'Siinä on jotain hyvin palkitsevaa kun kuulija tajuaa heti olevansa vaatimattomien virtuoosien käsissä. Adele Sauros Quartet jaksoi odottaa - ja antoi yleisön odottaa - sitä, että vapaudutaan kunnolla. Dynamiikka venyi kahden setin mitalle.'
-Kari Salminen, Turun Sanomat 7.5.2022