Siirry sisältöön

Tiistaina 10.11. klo 20:00 Mikko Pettinen Why Not

Mikko Pettinen Why Not Jazzliiton kiertueella Lappeenrannassa 10.11.

Muun muassa UMO:sta ja Helsinki-Cotonou Ensemblestä tuttu trumpetisti Mikko Pettinen luotsaa tuoreen Why Not -kvartettinsa Jazzliiton kiertueelle. Tamperelainen Eclipse Music julkaisi yhtyeen debyyttialbumin Two Suites For The Change tammikuussa 2020. Tuplalevyn kantavina teemoina ovat ilmastonmuutos, tekoälyn kehittymisen mukanaan tuomat dystopiat ja luonto.  
 
Mikko Pettisen (mm. UMO, Higher Ground Vocals) lisäksi syksyllä 2018 perustetussa kovan luokan kokoonpanossa soittavat puhaltimien erikoismies Joakim Berghäll (Tsuumi Sound System, Helsinki-Cotonou Ensemble, Ismo Alanko), basisti Vesa Ojaniemi (mm. UMO, Kasperi Sarikoski Nuance) sekä rumpali Tuomas Timonen (Herd, Yona ym.). Why Not -yhtyeen musiikissa akustinen ja sähköinen jazz kulkevat käsi kädessä maustettuina maailman musiikkien sävyillä ja ympäristöstä kumpuavilla vaikutteilla:  
   
”Halusin tehdä jotain uutta ja yllättävää. Tässä sävellystyössäni en ole kyseenalaistanut mitään vaan olen vain antanut ajatusten virrata. Siksi tämä musiikki on minulle todella rehellistä ja tulee suoraan sydämestä", kertoo Pettinen albumin sävellystyöstä.
 
Sibelius-Akatemian jazzosastolta valmistunut trumpetisti Mikko Pettinen (s. 1974) tunnetaan parhaiten pitkäaikaisesta pestistään UMO Helsinki Jazz Orchestran pultissa, takavuosien menestyksekkäästä MP4-kvartetistaan sekä viime vuosien soul-projekteistaan. Pettinen on toiminut kapellimestarina ja suunnittelijana UMOn Soul Night -produktioissa. Omassa, 11-henkisessä Happy People -soul/funk-kokoonpanossaan Pettinen myös laulaa ja soittaa trumpetin lisäksi koskettimia. Hän on soittanut yli sadalla levyllä Palefacesta Anssi Kelaan, ja säveltänyt ja sovittanut niin lastenmusiikkia, poppia, soulia kuin gospeliakin.  
 
Mikko Pettinen Why Not:
Mikko Pettinen – trp, fl.h, cornet, voc, efx, keys,
Joakim Berghäll – bar. sax, bass cl., cello, efx,
Vesa Ojaniemi – bass, electr,
Tuomas Timonen – drs, Sensory Percussion