Siirry sisältöön

Keskiviikkona 25.11.2015 Takatonic

Takatonic on saksofonisti-säveltäjä Teemu Takasen syksyllä 2008 perustama pienyhtye. Se koostuu viidestä suomalaisesta jazzmuusikosta, jotka edustavat lajinsa terävintä kärkeä. Kokoonpano soittaa pääasiassa Takasen musiikkia, jossa rytmiset, melodiset sekä harmoniset elementit nojautuvat vahvasti jazztraditioon. Takatonicin saundi on kuitenkin enemmän kallellaan nykyjazziin rouhealla skandinaavisuudella höystettynä. Yhtye on esiintynyt mm. Jazz Espalla ja Pori Jazzeilla. Debyyttilevy TAKATONIC! julkaistiin kesällä 2010.

Teemu Takanen (s.1984) on savonlinnalainen jazzsaksofonisti-säveltäjä. Hän johtaa Savonlinna Big Bandiä ja toimii keikkamuusikkona myös mm. Dallapé ja Sibis Alumni Big Band -orkestereissa. Takanen on ansioitunut alttosaksofonistina kansainvälisissä instrumentalistikilpailuissa. Suomen Saksofoniseura palkitsi Takasen Joosef Kaartinen -stipendillä vuonna 2005. Voitto Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailussa vuonna 2013 nosti Takasen suomalaisen jazzyleisön tietoisuuteen myös säveltäjänä. Takanen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian jazzosastolta vuonna 2009, jonka jälkeen hän palasi synnyinkaupunkiinsa Savonlinnaan vastaanotettuaan kaksivuotisen läänintaiteilija-työn Etelä-Savon taidetoimikunnassa.

Lappeenrannan keikka on osa Takatonicin pienoiskiertuetta (Lappeenranta, Helsinki, Savonlinna), jota tukevat Taiteen edistämiskeskuksen Etelä-Savon taidetoimikunta ja Lappeenrannan osalta myös Lappeenranta Jazz Club. Konsertissa kuullaan Takasen uunituoreita sävellyksiä ja sovituksia yhtyeelleen.

KOKOONPANO:
Teemu Takanen, altto- ja sopraanosaksofonit
Sampo Kasurinen, tenorisaksofoni
Heikki Tuhkanen, pasuuna
Eero Seppä, basso
Joonas Riippa, rummut

Ravintola Kolme Lyhtyä ke 25.11. klo 20. Liput 10 € (Lappeenranta Jazz Clubin jäsen 5 €).