Siirry sisältöön

Torstaina 11.4.2013 klo 20:00 N.I. MIXTUUR

N.I. MIXTUUR huhtikuun jazz-illassa
 

Torstaina 11.4.2013 Ravintola Kolmessa lyhdyssä esiintyy N.I. MIXTUUR – yhtye. Sen kokoaja on lappeenrantalainen paluumuuttaja Niilo Isomäki, jonka vanhat lappeenrantalaiset saattavat vielä muistaa Schoolboys -yhtyeestä, Pauli Niirasen sekstetistä, Lappeenrannan Muusikkojen Suuresta Tanssiorkesterista tai sitten Tudermannin apteekin tiskin takaa.

Mixtuur tarkoittaa mm tiettyä urkuäänikertaa, mutta viittaa myös urkurin apteekkitaustaan. Tämänkertainen sekoitus on jazz-urkutrio, jollaiseen perinteisesti kuuluvat Hammond-urut, kitara ja rummut. Tapoihin kuuluu, että basistia ei ole, vaan bassot soitetaan joko urkujen jalkiolla tai vasemman käden sormiolla.

Nykytekniikka sallii, että aikaisemmin kuorma-autolla kuljetettavat urut ja Lesliet voidaan aitoa Hammond-soundia menettämättä korvata digitaalisella kosketinsoittimella, jossa kuitenkin on monipuoliset lisäsoundit.

Ohjelmistossa, joka käsittää moneen makuun osuvia jazzstandardeja ja tuttuja lattareita, on mukana muutama kromaattisella huuliharpulla soitettava kappale.

Yhtyeen kitaristi on Joutsenosta lähtöisin oleva Jarkko Palokas. Hän on opiskellut helsingin Pop/Jazz –Konservatoriossa sekä Berklee College Of Musicissa Bostonissa. Hän on esiintynyt useilla koti –ja ulkomaisilla jazzfestivaaleilla Spirit Of New Orleans –yhtyeessä sekä Esa Niivan ENB:n riveissä. Hän toimii myös sähkökitaran soiton opettajana Lappeenrannan ja Imatran musiikkiopistoissa.

Rumpuja soittaa nuori ja lahjakas Ville Luukkonen. Lappeenrannasta kotoisin oleva Ville on ehtinyt soittaa mm Lappeenranta Big Bandissa ja lukuisissa yhtyeissä. Hän aloitti opintonsa Lappeenrannan musiikkiopistossa ja opiskelee nyt Sibelius-Akatemian jazzosastolla.

Tilaisuus alkaa klo 20.