Siirry sisältöön

Torstaina 21.5.2015. Karri Luhtala & Il Mondo Di Karri

Karri Luhtala Il Mondo di Karri (karriluhtala.com):

Karri Luhtala on 31-vuotias hyvinkääläislähtöinen jazzpianisti. Hän on valmistunut jazzmusiikin kandidaatiksi maaliskuussa 2011 Frosinonen konservatoriossa Italiassa lopputyönään tutkimus skandinaavisen jazzin historiasta sekä kehityksestä. Hänen tutkimus sai konservatoriolta paljon tunnustusta sekä täydet pisteet.

Luhtala on aloittanut pianonsoiton opinnot Hyvinkään musiikkiopistossa vuonna 1989. Hän on opiskellut kaksi vuotta Stadian (nyk. Metropolia amk) pop-/jazzmusiikin koulutusohjelmassa, ja tämän jälkeen vuoden Erasmus-opiskelijavaihdossa Gentin kuninkaallisessa konservatoriossa Belgiassa.

Karri on soittanut monissa eri kokoonpanoissa niin Suomessa, Belgiassa kuin Italiassakin. Suomessa hän on mm. esiintynyt viitenä kesänä YLE TV 2:n Summeri-ohjelman housebandissa. Belgiassa Luhtala on esiintynyt Pieter Clausin sekä Finnish-Belgian Jazz Collisionin kanssa mm. Brysselin kuuluisassa Music Village -jazzklubilla. Italiassa Luhtala on työskennellyt jazz- ja freelancermuusikkona eri kokoonpanoissa, teatterissa sekä televisiossa RAI 2:lla. Hän on myös järjestänyt jazzfestivaalin Italian Contiglianossa Rietin provinssissa kaksi kertaa vuosina 2010 ja 2011.

Karri on kilpaillut trionsa kanssa ja päässyt kärkisijoille kansainvälisissä jazzkilpailuissa Italiassa. Hän on myös esiintynyt omien jazzyhtyeidensä kanssa useaan kertaan Italian vanhimmassa ja kuuluisimmassa Alexanderplatz -jazzklubissa Roomassa sekä trionsa kanssa Atina Winter jazzfestivaaleilla.

Luhtala on levyttänyt vuonna 2010 Her Blame -yhtyeen kanssa omakustanteen. Vuonna 2012 hän levytti Konkurssi records -levy-yhtiöllä Rinaldi-Luhtala Jazz Projectin kanssa, ja tuolloin jakelijana toimi EMI Finland.

Luhtala on tuonut vuodesta 2007 lähtien kansainvälisiä jazzyhtyeitään Suomeen. Karri on saanut suomalaisia keikkapaikkoja innostumaan kansainvälisistä jazzbändeistään ja tästä syystä mm. Helsingissä Ravintola Kaislassa Kaisaniemessä ja Cafe Caruselissa Eiranrannassa kuullaan kerran kuussa ”Il Mondo di Karri” – Karrin maailma -jazzklubi. Marras-joulukuussa 2013 Luhtala toi jazzklubinsa seitsemän eri kokoonpanon voimin myös Virgin Oiliin Helsingin keskustaan. Kevään 2014 aikana Luhtala jatkaa ”Il Mondo di Karri” -jazzklubiaan Helsingissä sekä Etelä-Suomessa eri ravintoloissa huhtikuusta lähtien kaksi kertaa kuussa.

Hänen Il Mondo Di Karri 2013 konserttisarja käsitti kymmenien eri kookonpanojen kanssa Suomessa yli 100 kansainvälistä jazzkonserttia, oppilaskonsertteja kouluissa sekä musiikkiopistoilla.